Pozovite nas: 060 188 91 15 (od 09 do 17h)
Kontakt e-mail: zidneapoteke@gmail.com
hirurška maska
  • Troslojne hirurške maske za jednokratnu upotrebu
  • hirurška maska

Troslojne hirurške maske za jednokratnu upotrebu

75.00 RSD
68.00 RSD
(Bez uračunatog 20% PDV-a)
9% popusta na cenu
Hirurške maske su namenjene za nošenje na licu (preko nosa i usta) i predstavljaju fizičku barijeru fluida i većih čestica. Služe za sprečavanje prenosa infektivnih agenasa sa medicinskog osoblja na pacijente tokom medicinskih procedura, kao i prenos infektivnih agenasa iz usta i nosa asimptomatskih nosilaca bolesti ili pacijenata sa kliničkim simptomima na zdravu populaciju. Prevashodno se koriste u medicinske svrhe tokom hirurških procedura da zaštiti korisnika od prskanja potencijalnih kontaminiranih čestica i tečnosti. Isto tako mogu biti namenjene u vanrednim situacijama kao što su epidemije i pandemije koje imaju za cilj da smanje rizik od širenja infekcija. Maske su troslojne sa gumicom za postavljanje, jednobojne, univerzalne veličine 175 mm x 95 mm za jednokratnu upotrebu.
Pravilna upotreba hirurške, nesterilne maske je sledeća:
  1. Pre stavljanje maske potrebno je izvršiti higijenu ruku (prilikom svakog dodirivanja)
  2. Orijentisati masku tako da nabori budu okrenuti na dole a plastificirana žica postavljena na vrhu uz nos
  3. Elastične trake postaviti ih iza oba uha
  4. Postaviti masku tako da čvrsto prilegne licu (plastificiranu žicu pritisnuti preko mosta nosa, tako da prekriva nos i proteže se ispod brade)
  5. Nakon upotrebe masku pažljivo skinuti tako što se elastične trake uhvate istovremeno i maska povuče s lica (bez dodirivanja spoljašnje strane)
  6. Masku odložiti u kantu za otpad i obavezno izvršiti dezinfekciju ruku

Sastav:

Netkani tekstil-nonwoven spunbond polipropilen 20-25 g/ m2 . Sastoji se od donjeg sloja širine 200 mm i gornjeg sloja 185 mm. Netkani tekstil nonwoven melt blown spunbond polipropilen 20-25 g/m2 . Sastoji se od srednjeg sloja koji je filter širine 185. Plastificirana žica sastoji se od aluminijumske žice unutar plastične obloge. Dužina 100 mm i širine 2 mm. Nalazi se između slojeva na gornjem delu iznad nosa. Elastična traka za uši - obmotana likra (poliestarskim vlaknima) velike istegljivosti. Nalazi se na oba kraja maske. Dužine 200 mm u neistegnutom stanju.

Minimalno za poručivanje je jedna kutija od 50 maski